Attrahera fler köpare vid husförsäljning

Innan försäljning av ditt hus kan det vara en god idé att framställa det på bästa sätt. Vissa objekt kräver ett större underhåll för att kunna locka tillräckligt med köpare, medan andra kräver mindre förarbete. Renovering fordrar ofta ett stort kapital, men om du väljer att göra det på egen hand kan du spara in relativt stor slant. Nedan finns en samling av bra råd att ha i åtanke inför en egen renovering av huset.

repaint the house

Förbered dig noga

Se till att inhandla lämpliga kläder för att undvika skador och eventuella fall. Villaägarnas riksförbund rekommenderar användning av ergonomiska knäskydd, skyddsskor och monteringshandskar vid husrenovering. Glöm inte heller att införskaffa essentiella hjälpmedel som hjälm, hörselskydd och skyddsglasögon. En annan viktig aspekt är att noggrant studera din hemförsäkring innan du påbörjar en renovering.

Fokusera på de små detaljerna

En enkel sak att åtgärda för att få huset att se fräschare ut, utan att lägga ned för mycket jobb är att fokusera på att renovera din fasad. En enkel åtgärd är att byta ut ditt husnummer vilket direkt ger ett mer uppskattat intryck utifrån och kräver generellt väldigt lite tid och energi. Materialet är dessutom mycket slitstarkt och är lätt att applicera på husfasaden.

Fräscha upp fasaden

Beroende på vilket material din fasad har, finns det en motsvarande åtgärd för att få den att se nyare ut. Vi i villa ger oss flera tips om detta. Bland annat om ditt hus har träfasad, då det gäller att lägga fokus på målningen. Tänk på att först använda en penetrerande grundolja, antingen en oljefärg eller alkydgrundfärg och sedan applicera två lager målarfärg. Om ditt hus har en putsad fasad, anlita en professionell yrkesman. De vet vilken typ av tillvägagångssätt som din fasad behöver. En felaktig metod kan göra att putsen släpper från grunden.