Homestaging

Bakom det tjusiga begreppet homestaging döljer sig ett användbart koncept, som framförallt är passande när man ska sälja sin bostad. Ett koncept där du faktiskt kan tjäna pengar, på att anlita någon att utföra jobbet åt dig.

Det räcker alltså inte alltid att visa upp lägenheten i befintligt skick, med eller utan möbler. Det handlar om att locka köparen genom att visa potentialen i bostaden, genom att stajla och möblera på allra bästa sätt.

Det allra första, är att prata med en firma som gör homestaging och se över om du har några saker som går att använda eller om du måste flytta ut dina egna saker. Det går att magasinera under kortare och längre perioder. Sedan ska bostaden städas grundligt och enklast är att leja in en städfirma för att få jobbet ordentligt gjort.

När det sedan är dags för visning, så har du en bostad som inte bara är oklanderligt städad utan också lika välmöblerat och inbjudande som sviten på ett hotell. Med allt detta jobb ökar också chanserna att få bra betalt och trotts utlagda utgifter för jobben, så lär du tjäna på de tjänster du köpte.

Man kan så klart göra allt detta själv också, men det krävs ett sinne för inredning och kunskap om vad som tilltalar andra liksom att se hur utrymmen möbleras på bästa sätt för att tilltala en bred publik.